Do bratislavskej galérie obrazov vtrhol muž so zbraňou

29.12.2011 Bratislava

BRATISLAVA 29. decembra (WEBNOVINY) - Policajti pátrajú po páchateľovi lúpežného prepadnutia, ku ktorému došlo v galérii obrazov na Dobrovičovej ulici v bratislavskom Starom Meste.

Krátko pred 18-tou hodinou vošiel do galérie ozbrojený páchateľ, ktorý žiadal od dvoch zamestnankýň konkrétny obraz. Páchateľ mal zálusk na obraz od Ladislava Mednyánszkeho Žena v lese. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár, zamestnankyne mu však obraz nevydali, lebo v galérii už nebol.

Páchateľ odišiel z galérie, sadol do taxíka a nechal sa odviezť na neznáme miesto. Polícia v tejto súvislosti pátra po páchateľovi lúpežného prepadnutia, ale aj po taxíku. Išlo o auto staršieho typu, kombi, tmavomodrej farby so žltými nápismi.


Polícia žiada o pomoc

Páchateľom bol približne tridsaťročný muž, beloch so strniskom na tvári, vysoký približne 170 centimetrov. Počas lúpeže si maskoval tvár červenou šatkou a slnečnými okuliarmi, na hlave mal čiernu šiltovku, oblečenú mal čiernu hrubú páperovú bundu a na nohách mal biele tenisky, v rukách držal veľkú čiernu tašku a krátku guľovú zbraň.

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľovi lúpežného prepadnutia alebo po neznámom taxíku, na ktorom páchateľ ušiel. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť k objasneniu prípadu, môžu svedkovia zatelefonovať na bezplatné číslo polície 158, alebo oznámiť osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, dodal Peczár.
 

Vyberte región